09:30

Kronäng If

Referat: Kinna If - Kronäng If

Det kom ett mail till redaktionen, med ett referat från säsongens första träningsmatch. Vi tackar, bockar, tar emot och publicerar såklart. Och med de orden inviger vi säsongen 2019 på allvar!

Att få bemötas med strålande sol, vårkänslor och tidig lördagsmorgon, närmare bestämt matchstart kl 9:40, är inget annat än en smakstart för årets första träningsmatch för vårt kära A-lag! En trupp som för dagen saknade flera tunga namn. Vilket vi inte tror gör lika stor skillnad som tidigare. Kinna IF har en bredare, om än yngre och mindre erfaren trupp
än tidigare år. Och med det sagt så är ordet tålamod nyckeln.

Idag kom Kronängs IF med ett lag som även där saknades ett flertal nyckelspelare, men med bekantingar som Lasse Broman och Rares Bota på andra sidan plan. Ett Kinna som tar befälet tidigt och spelar ett varierat och rörligt anfallsspel. Fina instick till innermittfältet som i sin tur varierar sitt spel med längre bollar på ytterforwards. eller in på fötter på en spelsugen Anton Selin, efter sjukdom och återkomst till Kinna. Ledningsmålet kommer till just så där Selin gör det väldigt bra i sin tur då han med sin magiska vänsterfot hittar Oskar Johansson med en härlig backspinboll i djupled vilket gör att Oskar hinner först rundar målvakten och rullar in bollen i mål och 1-0. Vid nästa tillfälle vänder Selin ut spelet till Rinor Dobraj på högeryttern. Rinor utmanar strax utanför straffområdet, fintar höger och kliver in centralt och lossar in 2-0 vid närmsta stolpen.

Kinna har ett rejält spelövertag med finurligt lir i första halvlek. Det Kronäng skapar är mer på våra egna misstag, något som det måste få finnas utrymme för, om vi ska kunna lära oss av det. En bra första halvlek överlag.

Andra halvlek böljar fram och tillbaka. Kronäng har en stänkare i stolpen, hård sådan men gick till Kinnas fördel. I en omställning så går ett inspel ifrån vänsterkanten som tar sig igenom hela straffområdet och som Rinor bemöter med ett avslut som ser ut att vara i keeperns händer. Men med skruv, genialitet och en portion "trolla med knäna" så fipplar målvakten in den innanför sin mållinje, enligt assisterande domaren och dömt mål. Inget som Kronängs burväktare höll med om vilket alla lät få höra. Men faktum kvarstår, Rinor 2-målsskytt. Därefter tar Kronäng över då de fyller på med mer folk, vilket gav utdelning efter kalabalik framför Kinnas duktiga Zamora, Robin Holmer och 3-1. Joakim Skoglund byttes in i halvlek och klev in som central forward och Oskar ner på innermittfältet. Joakim som stänkte in 18 bollar för Öxabäck i sexan förra året, en spännande spelartyp som är tung i djupled. Han får en mycket fin boll av vad vi uppfattar som, kom ifrån Ekvalls ena känsliga fot, Skoglund rev sig loss och fri med målvakten placerar behärskat in 4-1 mitt i mål. Japp, det var där ytan fanns.

Utifrån sett så fanns det flera positiva saker att trycka på.
Dels i det individuella, där Rinor sticker ut med två mål och med sin briljanta teknik, Anton Selins första 30 min såg sylvassa ut. Jocke Björks erfarenhet i de 45 min han förgyllde oss med, Oskars riv, slit och fina löpningar sårar oerhört . Bryngelsson och Ekvall söker ständigt boll, där den sistnämnde såg väldigt fräsch ut och hittar enkla, varierat med sylskarpa genomskärare. Bryngelssons första halvlek, Martinez vänsterbacksroll i första halvlek såg bra ut. Jocke Björk kommer att bli magnifik i sin pappa-roll. Riktigt bra första halvlek av farsan och 18-årige Hug Åstrand fick göra A-lagsdebut-

Det finns massor att nämna denna första match. Vi nöjer oss med att "-Bra spelat, med stort mod, entusiasm och självförtroende, vilket är en förutsättning för att lira i vårt A-lag. Punkter våra duktiga ledare jobbar hårt med att bygga och ge till killarna